Ervaringsverhalen

 Ervaringsverhalen

Jeanne


Probleem: Geen roze wolk


We weten allemaal dat een vrouwenlichaam verandert gedurende een zwangerschap. Maar dat er ook mentale veranderingen zijn, daar was ik mij niet zo van bewust. Ik had verwacht dat dit wel een natuurlijk proces zou zijn, net als dat je lichaam verandert. Dat dit niet helemaal het geval blijkt te zijn, heb ik zeker ondervonden. Ik werd daarom doorgestuurd naar Eliane, die mij telefonisch al veel inzichten gaf. Na mijn bezoek aan haar zijn er vele puzzelstukjes gevallen, waardoor ik wel kon gaan verbinden mijn lichaam en ik kan nu op mijn manier genieten van de zwangerschap. Eliane zet je liefdevol maar ook krachtig met beide benen terug op de grond. Precies wat ik nodig had om weer vertrouwen te krijgen in mijzelf en mijn eigen weg. Ik ben Eliane dankbaar dat ze mijn kwaliteiten, krachten en valkuilen heeft kunnen zien en daarop heeft gehandeld. Zoals mijn verloskundige tegen mij zei:" We hebben allemaal een Eliane in ons leven nodig!" waar ik mij volledig bij aansluit. Haar jarenlange ervaring, liefdevolle en no-nonsens mentaliteit maken haar een persoon die je direct in je hart sluit en voor altijd onderdeel zal zijn van je leven. "

Kirsten


Probleem: onverwachte zwangerschap


Een positieve zwangerschapstest. Het moment dat de rollercoaster aan zijn spannende rit begint. Gepaard met wisselende emoties en gedachten houd je je stevig vast aan alles wat vertrouwd voelt. Alleen soms ontbreekt het stuk zelfvertrouwen. Dan gaat het kriebelende gevoel in je buik over naar angst en intense onzekerheid, bang dat je het einde van de rit niet haalt.

Dat was het moment dat mijn partner zei: “weet je wat jij nodig hebt? Een zelfvertrouwencoach, want stiekem weet je wel hoe het moet”. Ik wist dat hij gelijk had maar waar vind je zo iemand?

Gelukkig kwam ik in contact met Eliane en direct na onze eerste ontmoeting wist ik dat we goed zaten. Niet alleen een coach maar bovenal een krachtige vrouw die zich onwijs hard inzet voor de zwangere vrouw en haar partner. Door haar levens en werkervaring weet ze precies wat een vrouw nodig heeft. Eliane reikt de tools aan die je gaandeweg in je leven al hebt verzameld maar even bent vergeten hoe die te gebruiken. Zij helpt je daarbij waardoor het vertrouwen in jezelf als vrouw zijnde steeds meer terug komt.

Puur,pijn&partner is voor ons heel waardevol geweest en dat zal voorlopig ook zo blijven!

Laura


Probleem: eindelijjk zwanger na 8 jaren wachten


Beste Eliane,

Het is al enige tijd geleden dat mijn man en ik de puur pijn & partner coaching volgden bij jou. Inmiddels zijn wij al bijna 6 weken de trotse ouders van onze zoon. Je zei destijds dat ik je mijn geboorteplan nog mocht toesturen. Daar is het niet meer van gekomen. Maar ik heb wel, met behulp van het meadiarium, mijn geboorteplan geschreven en dat is zeker niet voor niks geweest. Ik stuur het je hierbij alsnog toe. Voel je vrij om het geanonimiseerd te gebruiken als voorbeeld, mocht je daar iets aan hebben.

Via deze weg wil ik je vooral nog even terugkoppelen dat ik, vooral achteraf gezien, veel heb gehad aan jouw input. Mijn bevalling begon in de nacht, zoals jij in je voorbeeld omschreef, maar dan met het breken van de vliezen. Ik ben rustig teruggegaan naar bed en heb wisselend duttend en mindful afgewacht. De weeën begonnen al snel en werden langzaam intenser. Ik heb mijn man pas in de ochtend wakker gemaakt. Daarna werden de weeën snel heftiger en regelmatiger. Het opvangen van de weeën in de actieve fase ging me goed af, zoveel mogelijk ontspannen in de inspanning, in mijn eigen bubbel, profiterend van alle dingen die ik in de afgelopen jaren heb geleerd over mezelf en het leven. Ik had maar korte (soms bijna geen) pauzes tussen de weeën, dus het was hard werken. Maar ik voelde dat ik het kon.

Mijn moeilijke moment kwam niet in de ‘uitdagende fase’, maar bij het persen. Omdat jij de link legde tussen karakter en het moeilijke moment in de bevalling herkende ik het gelijk als zodanig: dit is mijn uitdaging. Ik had daardoor begrip voor mezelf, kon het simpelweg erkennen voor wat het was. En ik kon er ook gelijk goed over communiceren met de verloskundige. Doordat ze mijn geboorteplan had gelezen reageerde zij op een voor mij heel prettige manier en vond ik uiteindelijke een modus waarin het me wel lukte om effectief te persen. Na 6 uur actieve weeën en 45 minuten persen kwam onze zoon ter wereld. Ik was enorm trots op mezelf!

Toen ik na ons coachingsgesprek thuis kwam had ik nog getwijfeld of ik wel genoeg wist. Het voelde namelijk als weinig informatie. Maar uiteindelijk had ik precies de juiste voorbereiding gehad. Het was bijna alsof je er, met je beeldende en gepassioneerde manier van vertellen, een beetje bij was. Een soort extra ruggesteun waardoor ik niet verdwaalde in het proces, maar wist wat er gebeurde en de regie hield. Het was alles bij elkaar een heftige ervaring, maar ook heel ‘empowering’. Een hele goede bevalling, zeker voor een eerste kindje. En, het belangrijkste: ik kijk er heel positief op terug, mede dankzij jou.

Dus, dank je wel! Ik hoop dat je nog veel vrouwen mag helpen. Ik zal je zeker aanprijzen in mijn omgeving!


Hartelijke groet,


lauraPim en Mieke


Probleem; geen, wens; reële voorbereiding als koppel.


Onlangs hebben wij ter voorbereiding de training puur pijn bij Eliane gevolgd.
Eliane focust zich op je mindset, hoe sta je in het leven en wat vind je belangrijk. Ze geeft goede tips en bruikbare handvatten waar je allebei iets aan hebt. Ook legt ze uit hoe het proces er uitziet. Eliane weet dit alles laagdrempelig te brengen en met een flinke dosis humor. Door haar voelen we ons veel zekerder over alles wat er nog komen gaat. Een vrouw met een missie!

Theresa


Probleem: verdien ik zoveel liefde?Ik wilde even laten weten dat ons gesprek mij erg geholpen heeft om een positieve draai aan mijn negatieve gedachten te geven. Ik heb er dus veel aan gehad en daar wil ik je voor bedanken! Uberhaupt dat je dit beroep doet.

Ik heb je inmiddels ook aan een vriend van mij aanbevolen na dat hun een traumatische ervaring in het ziekenhuis hebben gehad. Zijn vriendin moet lang wachten op hulp dus ik dacht misschien is dit even wat voor haar. Ik hoop dat ze er iets mee gaan doen..

Björn


Probleem: traumatische bevalervaring en nu weer zwanger.


Beste Eliane,


Wij hebben veel aan jou gedacht de afgelopen tijd. Alle tips, inzichten en kennis die jij ons hebt gegeven hebben ons mega geholpen in de afgelopen tijd. Wij hebben veel met elkaar gepraat aan de hand van onze cursus bij jou en hebben veel afstemming gevonden. Wij merkten dat we echt weer SAMEN konden voorbereiden op de bevalling.


Mijn vrouw is inmiddels bevallen. Het is goed gegaan. Dat is mede te danken aan de ademhalingstechnieken en de combinatie hoofd-schouders-billen-benen. Deze technieken gaven ons veel steun om door het proces heen te gaan en gaven mij veel vertrouwen om haar te begeleiden. Ik ben zo super trots op mijn vrouw, zij heeft het echt mega goed en op eigen kracht gedaan.

Ik was in mijn plaats er blij en trots dat ik haar zo kon bijstaan. Na de vorige bevalling waarbij ons tijdens de inleiding alles overviel hebben wij nu de regie nu zelf volledig in handen gehad en hebben wij het echt samen kunnen doen.


Wij zijn mega dankbaar dat wij heb op deze wijze hebben kunnen doen en zijn helemaal gelukkig! Jij hebt dit voor ons mogelijk gemaakt en daar zijn wij jou echt heel dankbaar voor!!


Liefs,


Björn


Maxime


Probleem: kiezen tussen een geplande keizersnede of vaginale bevalling


Ik ben erg blij dat ik met jou coaching het aan heb gedurft vaginaal te bevallen want het is helemaal goed gegaan en het was een prachtige ervaring! Door het ballonnetje dat geplaatst werd maandagochtend is de bevalling op gang gekomen daarop kreeg ik regelmatig weeën om de 5 min. We hebben mijn oudste op bed gelegd en zijn daarna naar het ziekenhuis gegaan. Ik had voldoende ontsluiting (4-5 cm) dus kreeg een ruggenprik. Vliezen zijn daarna gebroken en uiteindelijk ook nog een infuus met weeënopwekkers. Rond 7 u had ik 10 cm en iets later mocht ik gaan persen. Na 50 minuten is onze zoon geboren. Ik mocht hem zelf aanpakken en vrij snel ging hij huilen. Ook m'n placenta kwam vanzelf deze keer. Die had de vorm van een hartje, wel bijzonder. Iedereen die op de kamer kwam gedurende het proces had het geboorteplan gelezen. Echt heel fijn! En iedereen had heel veel begrip. Deze bevalling heeft veel goed gemaakt van de vorige. Toch ook een stukje hulp bij het verwerken ervan. Zonder jouw coaching had ik het niet aangedurfd dus nogmaals heel erg bedankt!

 

Ondertussen is onze zoon bijna 5 weken oud. Het gaat goed met ons en onze dochter is een  trotse en vooral lieve zus voor hem.

Marlize


Probleem: bevalangst voor de derde bevalling


Goeiemorgen,


Via de mail wil ik je graag laten weten dat ik bevallen ben! Je telefoonnummer kan ik niet meer terugvinden, dus maar even zo :)
Afgelopen zaterdag op zondagnacht had ik weer voorweeën. Die had ik al weken dus verwachtte ik er niet zoveel van. Ik kreeg ze om de 5 minuten en 1 minuut lang. Toen 1x om de 3 minuten en 1x om de 2 minuten. En opeens kwam die enorme onrust.. Ik mocht laagdrempelig bellen ivm dat ik er heel erg tegenop zag. Op dat moment was die behoefte zo groot dat ik dat deed. Ik had mijn man ook wakker gemaakt. Toen ik ophing voelde ik me zo bezwaard dat ik om 6.10 de verloskundige wakker had gebeld dat alle (voor)-weeën als sneeuw voor de zon verdwenen. Onze verloskundige stapte half 7 binnen en was enorm lief dat het allemaal niet gaf en helemaal prima was. Ik had van het rommelen afgelopen weken wel bijna 4 cm ontsluiting. De verloskundige gaf als tip dat ik lekker even moest gaan douchen en als het doorzette kon ik haar weer bellen. Om 7uur ging ze naar huis. Ik heb nog even wat met met mijn man gepraat en ging toen onder de douche.
Op het moment dat ik de douchekop op mijn buik zette gebeurde er zóveel in mijn lijf! Ik kreeg direct een enorme weeën storm met geen seconde pauze. De douche uitgedaan en manlief hielp me met aankleden en belde de verloskundige. Ik riep dat ik naar het ziekenhuis wilde. De verloskundige heeft gebeld voor een plekje. Ondertussen ben ik samen met mijn man naar de auto gegaan maar ik kon alleen op mijn knieën rechtop half de auto in, het ging niet meer. Mijn man heeft weer de verloskundige gebeld en die zei dat we echt terug naar binnen moesten en de deur open moesten laten staan. Ik wilde niet omdat ik dacht dat dit nog uren ging duren en 100x erger zou worden. Uiteindelijk heeft mijn man me overtuigd. We waren nét binnen en ik kon alleen onze woonkamer nog in. 3 minuten later kwam de verloskundige binnen en vrijwel op dat moment 3 voor half 8 is onze lieve zoon geboren naast de piano! In ongeveer 20 minuten vanaf de eerste 'douchewee' :)
De 1e bevalling was vreselijk. De 2e bevalling was prima. Maar de 3e bevalling thuis was zo iets moois en speciaals! Opeens had ik een kind. Ik had geen tijd meer om over een wee of wat dan ook na te denken tijdens de weeën storm. En ook niet om te puffen, ik heb alleen geluid gemaakt wat gewoon kwam... heel bijzonder. En opeens had ik mijn kleintje in mijn armen! We zijn zo rijk gezegend!!

Dankjewel voor je lieve en goede zorgen tijdens de cursus. En nu begrijp ik pas dat stukje dat je lichaam het overneemt. Het gebeurd gewoon! En we hebben een ontzettend lief zoontje en broertje gekregen!

Het allerbeste voor jou en ik hoop dat je je werk nog heel lang mag blijven doen!


Groetjes Marlize